T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / PAZARCIK - Cumhuriyet Ortaokulu

Yazılımın Önemine Dair

Yazılım Dersinin Avrupa Ülkeleri Açısından Önemi için Bazı Örnekler 

Yazılım Dersinin Avrupa Ülkeleri Açısından Önemi için Bazı Örnekler  

1. Örnek: İlk örnek İngiltere'den. İngiltere Eğitim Bakanlığı, yazılım geliştirme dersini ilkokul müfredatına alıyor. 2014 yılından itibaren uygulamaya girmesi beklenen yeni plana göre, bilgisayar teknolojisi aşama aşama öğretilecek. Uygulama, yedi yaşından itibaren basit program yazılımları dersiyle başlayacak. 11 yaşına gelen bir öğrenci, tek başına telefon uygulaması tasarlayıp geliştirebiliyor olacak. Ortaöğrenim öğrencilerinin üniversiteye geçiş sınavı olarak bilinen "GCSE" seviyesine gelen öğrencilerden ise, su doku gibi karmaşık bir bulmacayı çözebilecek donanımda bir program üretebilmeleri beklenecek. Plan, Eğitim Bakanı Michael Gove'un bilişim uzmanlarından tavsiyelerde bulunmalarını istemesinin ardından gündeme geldi.    

2.Örnek: Estonya. Teknolojiye giderek daha fazla yatırım yapan Estonya'da hükümet, ilkokullara birinci sınıftan itibaren bilgisayar kodu yazma dersleri koydu. AB'ye 2004'te katılan 1.3 milyon nüfuslu ülkede birinci sınıftan itibaren program yazmayı sağlayan bilgisayar kodlama dersleri de verilecek.  

3.Örnek: Yazılım konusundan en önemli kurumlardan biri olan GOOGLE'un başkan yardımcısı CERF yakın zamanda ülkemizi ziyaret etti. Google Başkan Yardımcısı Cerf ortaokul öğrencilerinden başlayarak yazılım ve kod geliştirme konusunda müfredata ders konulmasının faydalı olacağını dile getirdi.  

4. Örnek: Yakın zamanda Finlandiya'yı ziyaret eden Başbakan R.Tayyip Erdoğan, yazılımın ülkemiz açısından önemi ve hedeflerimizi bir kez daha dile getirdi. Rovio tarafından geliştirilen, eğlenerek öğrenme modeline işaret eden Erdoğan, "Arkadaşlarımız da çalışmayı yapıp, burası ile irtibat haline geçmeyi arzu ediyorlar. Türkiye'de kendimize bir partner bulursak, Türkiye'de bu çalışmayı yaparız ve sizlere bu hizmeti veririz diyorlar" şeklinde konuştu. Rovio'yu ziyaretinin, Türkiye için faydalı olduğuna inandığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Müşterek bazı çalışmaların içerisine girebiliriz. Onun için başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere, YÖK gibi kurumlarımızla da dönünce bir görüşme yapıp, burası ile irtibat kurmalarını isteyeceğiz. Bu konuyla ilgili olarak biliyorsunuz, bizim FATİH projesi çalışmamız var. Bu FATİH projesi ile burada bir bilgilendirme mümkün. Çünkü burada da gerek cep telefonu, gerekse iPad'ler, gerekse bilgisayarlar olsun, akıllı tahtalar olsun, burada da bu tür çalışmalar söz konusu" dedi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.02.2015 - Güncelleme: 12.07.2023 17:35 - Görüntülenme: 1064
  Beğen | 0  kişi beğendi