Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu için Tıklayınız

May

Millî Eğitim Bakanlığınca 30 bini deprem bölgesine olmak üzere bu yıl 100 bin kontenjan ayrılan bursluluk sınavı için başvurular başladı.

Ock

2023-2024 eğitim öğretim yılında ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyacak öğrencilerimiz haftada toplam 6 saat seçmeli derslerini belirleyeceklerdir.

2023-2024 eğitim öğretim yılına yönelik seçmeli ders taleplerinin okul müdürlüğümüzce velilerimizden elektronik ortamda veya yazılı olarak 16 Ocak-10 Şubat 2023 tarihleri arasında alınarak e-okul sistemine işlenecektir.

Öğrenci ve velilerimize önemle duyurulur.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tem

Okulumuz adres kayıt alanında bulunan öğrenciler için 2022-2023 Eğitim -Öğretim yılı okul öncesi kayıtlarımız 04.07.2022 tarihi itibariyle başlamıştır.

Tem

İlimiz genelindeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanacak olan çalışma takvimi aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Takvim için tıklayınız.

Haz

2022 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlayacak olup 20 Temmuz 2022 saat 17.00'ye kadar sürecek.

May

07-13 Mayıs 2022 Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencilerine seminer verildi. Sunumlarından dolayı polislerimize teşekkür ederiz.

8. Sınıflar II. Dönem Ortak Sınav Raporu yayımlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı okullardaki ölçme ve değerlendirme faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla 81 ilde ölçme ve değerlendirme merkezi kurdu. Optik okuyucu, baskı makinesi, bilgi iletişim teknolojileri gibi altyapılarla donatılan merkezlerde çalışacak öğretmenler, eğitimlerini tamamlayarak birimlerinde göreve başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS sınavına girecek öğrencilere destek olmak amacıyla hazırlanan çalışma kitaplarından 12 milyon bastırarak 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

2022 yılında "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav"da aday öğrencilerimizin sorumlu olacakları konu, kazanım ve açıklamalar yayımlandı.

2022 Yılı "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" konu, kazanım ve açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Nisan Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için TIKLAYINIZ.

Nisan Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için TIKLAYINIZ.

Örnek sorulara https://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr/ adresinden de ulaşılabilir.